Bij de kwalificatie voor de Grand Prix van België wist geen van de beide Toyota-coureurs door te dringen tot de laatste tien. Een teleurstelling voor de Japanse renstal. Volgens Jarno Trulli heeft het slechte weer de schuld.Het leek langzamerhand een gewoonte te worden dat tenminste één Toyota de toptien wel wist te halen tijdens de kwalificatie. Zo lukte dat Trulli in ieder geval de laatste vier races.

Dat de laatste kwalificatiesessie op het circuit van Spa-Francorchamps het deze keer zonder Toyota moest stellen, deed dan ook best pijn. Maar Trulli is van mening dat gezien de lage temperaturen in de Ardennen er meer niet in zat.

,,Het was een moeilijke kwalificatie, maar dat past eigenlijk wel in de trend van het weekend”, laat Trulli op zaterdagmiddag weten. ,,Het was heel moeilijk om de juiste temperatuur in de banden te krijgen en zodoende de auto goed te laten werken. Ik kan dan ook weinig zeggen over de balans van de auto.”

Daarnaast is het volgens Trulli ook geen voordeel dat hij geen nieuwe motor in zijn auto heeft. Daardoor levert hij wat aan vermogen in, dat hij naar eigen zeggen op de lange rechte stukken hard nodig heeft.

Een positief aspect aan de elfde startplaats is er toch ook wel, zegt Trulli. ,,We kunnen onze strategie nu vlak voor de race bepalen.”

Ook teamgenoot Timo Glock had moeite met de lage temperatuur en zijn banden. Hij kwalificeerde zich als dertiende. Glock: ,,Vooral in mijn eerste vliegende ronde kreeg ik geen temperatuur in mijn banden. Daardoor kon ik geen goede tijd op de klokken zetten.”

,,Qua omstandigheden weet je nooit hoe het zal worden hier. Misschien dat het morgen wel gaat regenen. Een natte race zou voor mij wel goed zijn. Onze auto doet het goed in de regen. Hoe dan ook, we zullen er flink tegenaan gaan”, aldus Glock.

LP