Ferrari’s Fernando Alonso was in Q3 van de kwalificatie langzamer dan in de heat daarvoor. Waarom weet hij niet, maar vreemd vindt de Spanjaard het wel.

“De auto leek in Q3 trager te zijn op de rechte stukken en ik had tijdens de hele kwalificatie sowieso al het gevoel dat de auto vermogen verloor”, zo doet Alonso, die morgen als negende van start zal gaan, zijn verhaal aan de BBC.

“In Q2 reed ik bovendien een 1:34.7, terwijl ik in Q3 met minder benzine niet verder kwam dan een 1:34.9, dus we moeten maar eens goed kijken wat er precies mis was met de auto”, vindt Alonso, die denkt dat zijn problemen mogelijk werden veroorzaakt door schade aan de onderkant van zijn Ferrari.

Waar Alonso normaal gesproken na een slechte kwalificatie nog wel aangeeft toch vertrouwen te hebben voor de race, houdt hij het er nu maar op dat Ferrari ‘niets te verliezen’ heeft in wat een zware race zal worden: “De Mercedes-teams zijn hier enorm sterk, terwijl wij maar net snel genoeg lijken voor punten en ook nog van achter bedreigd worden door Nico Hülkenberg en Sebastian Vettel. Makkelijk zal het dus niet worden.”