Jarno Trulli was teleurgesteld na zijn derde plaats in Bahrein, maar juist het feit dat hij over een podiumplaats teleurgesteld was, is veelzeggend over het niveau van Toyota dit seizoen. Trulli heeft dan ook alle vertrouwen in de rest van het jaar.“Teleurgesteld zijn met een derde plaats is zo’n verschil met de vorige paar seizoenen”, zegt Trulli. “Vorig jaar was mijn derde plaats op Magny-Cours een heel speciaal moment en het seizoen ervoor was het schier onmogelijk om in de buurt van het podium te komen, dus zie eens wat een grote stap we dit jaar hebben gemaakt.”

“We hebben nu al drie podiums in vier races behaald. Dat is net zoveel als we in de vorige drie seizoenen samen behaalden.”

Trulli startte in Bahrein van pole, maar moest uiteindelijk Button en Vettel voor laten gaan. Aan de snelheid ligt het volgens de Italiaan echter niet. “De auto is echt heel snel op dit moment.”

De Toyota-coureur is dan ook vol vertrouwen dat zijn team dit prestatieniveau het hele seizoen vast kan houden. “Ik denk dat we een goede kans hebben om het hele seizoen competitief te zijn.”

“Natuurlijk moeten we wel hard blijven werken. De teams die normaal gesproken succesvol zijn, maar tot nu toe problemen kennen, zijn altijd in staat om zich te verbeteren. Dus we moeten ons blijven ontwikkelen en nooit stoppen met pushen. Maar ik geloof in mijn team. Ik ben er zeker van dat we vooraan kunnen blijven meevechten.”

JK