Teleurgesteld zette Ho-Pin Tung na de start van de tweede GP2-race in Hongarije zijn auto aan de kant. De reden: een gebroken aandrijfas. Heel spijtig, aangezien de Nederlandse Chinees op zaterdag nog zijn beste seizoensresultaat boekte.Tijdens de race op zaterdag had Ho-Pin veel progressie geboekt. Na een strijdvaardige race eindigde hij als negende. Een uitstekende uitgangspositie voor de tweede race om wellicht nog verder naar voren te komen. Dat zat er door de gebroken aandrijfas echter niet in.

,,Heel erg jammer”, aldus Tung. ,,We konden het tempo van de snellere jongens dit weekend goed bijhouden. Helaas kwam ik in de kwalificatie niet verder dan plek vijftien omdat ik steeds last had van verkeer. In de eerste race kon ik gelukkig een stuk naar voren komen. Ik heb een harde strijd moeten leveren, maar helaas zat een achtste positie en bijhorende pole-position voor de tweede race er net niet in.”

Voor de twee race had het team wat kleine aanpassingen aan de set-up gemaakt, in de hoop in de tweede sector wat snelheid te winnen. ,,Tevergeefs, want na de start kon ik meteen uitstappen vanwege een kapotte aandrijfas. We hebben vanaf het begin van het seizoen wat achterstand op de concurrentie gehad, maar door hard te werken zien we elk weekend toch verbeteringen."

,,In ieder geval heb ik dit weekend mee kunnen strijden en mijn beste resultaat in de GP2 gescoord. Voor Turkije hebben we nog een hoop werk te doen, maar we hebben nu in ieder geval een goede basis. Hopelijk kunnen we in Instanbul de stijgende lijn omzetten in resultaten.”

LV