Geen zure gezichten dit keer tijdens de persconferentie. Lewis Hamiton weet dat hij op waarde is geklopt door Nico Rosberg, die op zijn beurt natuurlijk uitermate tevreden is.

Gevraagd naar wat het betekent om Lewis Hamilton op één van zijn favoriete banen te kloppen, is Nico Rosberg duidelijk: “Natuurlijk ben ik blij Lewis te verslaan. Hij is hier altijd goed, al moet je mij echt niet vragen wat hij hier in het verleden exact gepresteerd heeft. Kijkend naar mezelf denk ik dat we een geweldige dag achter de rug hebben. Sowieso blijven we ons gedurende het weekend sterk verbeteren, waardoor we morgen op de best denkbare startpositie staan.”

Rosberg keek tot de kwalificatie eigenlijk het hele weekend tegen een achterstand aan ten opzichte van Hamilton, maar op het juiste moment weet hij het tij te keren, zij het met een minimale marge. Rosberg zelf heeft er wel een verklaring voor: “We focussen ons met het team erg op de details. Waar kan het beter, waar ik wat heb laten liggen, dat soort dingen. Het is een proces dat zich op dit moment in ons voordeel uitbetaalt.”

Lewis Hamilton
De Brit erkent tijdens de persconferentie direct dat Nico Rosberg de terechte polesitter is: “Hij was erg goed, ik wil hem dan ook feliciteren met zijn resultaat.” Het zure gezicht blijft in tegenstelling tot twee weken geleden achterwege en hij heeft er dit keer ook nog wel wat aan toe te voegen.

“Soms gaat alles goed tijdens een kwalificatie, maar soms zit er ook een mindere tussen. Vandaag bleek zo’n mindere te zijn. Het teamresultaat is echter een mooie opsteker. Ik hoop dan ook dat we morgen geschieden kunnen schrijven met zijn tweeën.” Gewonnen geeft hij zich uiteraard nog niet: “Ik denk dat het morgen opnieuw een erg spannend gevecht kan gaan worden.”