#Twee-stopsstrategie helpt Di Resta aan zesde plaats

22-04-2012 | Door: Daan de Geus
"Een geweldig resultaat", zo omschrijft Force India-coureur Paul di Resta de zesde plaats die hij vandaag in de wacht sleepte en die hij ook aan de goede strategie van zijn team toeschrijft.

 

"De strategie was goed uitgedacht en de pitstops perfect uitgevoerd", is Di Resta - die als enige voor twee pitstops ging - vol lof over zijn team, al geeft hij toe dat het kantje boord was: "We wisten dat het niet makkelijk zou worden met slechts twee stops en mijn banden waren in de laatste ronde dan ook helemaal op."

 

"Fernando Alonso kwam daardoor nog erg dichtbij op het laatste rechte stuk, maar ik kon hem naar de finishlijn verslaan omdat ik nog een beetje KERS had bewaard. Met dit resultaat op zak, kunnen we als team echter heel blij zijn."

 

Waar Di Resta een sterke race reed en het voor hem allemaal net goed op zijn plek viel, daar werd de hoop op een goede klassering voor teamgenoot Nico Hülkenberg al bij de start de grond in geboord. "Ik had een koppelingsprobleem en kwam amper van mijn plek, waardoor mijn race eigenlijk gelijk al verpest was."

 

"Ik viel namelijk ver terug en het was niet eenvoudig om me daarna weer terug naar voren te knokken. Het lukte me weliswaar nog om naar de twaalfde plek te rijden, maar meer zat er niet in. Het was dus geen fijne race voor me, al is het wel fijn om te zien dat Paul wat punten heeft meegepakt."


Hou je ervan om het gas in te trappen, dan is The Crew Wild Run Edition een spel voor jou. Als lezer van Formule 1 maak je nu kans op een exemplaar. Lees meer...
REACTIES