Lotus heeft moeite om de omschakeling te maken zonder FRIC, maar de auto is nog altijd zuinig voor de banden. Dat stelde Pastor Maldonado in staat over te schakelen van een driestopper naar een tweestopsstrategie, maar dit bracht hem alsnog niet in de toptien.

Maldonado wacht nog altijd op zijn eerste puntenfinish van het seizoen. Met de twaalfde plaats evenaarde hij zijn beste klassering dit jaar. “Een lastige race, van begin tot eind”, vat hij zijn dag samen.

“Nadat ik met enige moeite het incident in de eerste bocht kon ontwijken, had ik een redelijk constant tempo. De bandenslijtage was hoog, maar na een competitieve eerste stint gingen we voor plan B. Mede dankzij de lagere temperaturen konden we met twee stops de streep halen.”

Romain Grosjean maakte ook twee stops, maar slechts één in de pits. Daarna was het een terminale stop. Vlak na zijn pitstop moest hij zijn auto aan de kant zetten met koelingsproblemen. “Erg spijtig”, verklaart de Fransman. “We hadden een andere strategie dan onze rivalen en het zag ernaar uit dat we punten konden pakken. Maar zo gaat het nu eenmaal in de autosport.”