Het hoge woord is eruit: het Britse Formule 3-team Ultimate Motorsport is wel degelijk in gesprek met Scuderia Toro Rosso. Dit heeft teambaas Barry Walsh toegegeven. ,,We onderhandelen met elkaar. Klopt. Veel meer kan ik er niet over zeggen.”Half maart werd bekend dat teameigenaar Dietrich Mateschitz zijn renstal in de etalage had gezet en in alle rust op zoek zou gaan naar een nieuwe eigenaar. Deze moet voor seizoen 2010 gevonden zijn. Dan wordt namelijk het gebruik van klantenchassis' verboden.

Als gevolg daarvan ziet Mateschitz geen kans Toro Rosso te blijven steunen, omdat de synergie met Red Bull Racing dan verboden is. Recent werd bekend dat Ultimate Motorsport interesse had. ,,Ultimate? Nog nooit van gehoord”, zei mede-eigenaar Gerhard Berger in een reactie.

In voetbaltermen betekent zo'n reactie dat de transfer van een speler vrijwel rond is. Zover is het in dit geval nog niet, maar Walsh geeft in ieder geval toe dat er met elkaar wordt onderhandeld.

,,Al te veel kan ik er niet over zeggen, dat doe ik liever als er definitief duidelijkheid is”, zegt Walsh in de Irish Independent. ,,We zijn ons project begonnen met de Formule 1 als einddoel. Ik zou nooit bij Ultimate betrokken zijn geraakt als ik er geen vertrouwen in had uiteindelijk in de Formule 1 te eindigen. Dat is vanaf het begin ons doel geweest. Als alles op z'n plek valt, dan zouden we in 2009 op de grid kunnen staan.”

Walsh hoopt met zijn Ultimate Motorsport als het ware een academie op te zetten. Wat nog maar achttien maanden geleden begon als een team in de Formule 3 is nu al uitgegroeid tot een instituut met teams in de kartsport, Formule 3 en de World Series. Voor volgend seizoen staat de GP2 op het programma en misschien dus ook wel gelijk de Formule 1.

Ultimate Motorsport weet zich financieel gesteund door de Angolese oliemaatschappij Sonangol.

KVN