Caterham heeft in een statement aangegeven dat de claims van de veertig ontslagen medewerkers die het team voor de rechtbank dagen onjuist zijn en het onderneemt nu zelf ook juridische actie.

Het nieuwe management van het eerder deze maand overgenomen team uit Leafield heeft bij een reorganisatie zo’n veertig mensen op straat gezet die claimen dat dit op incorrecte wijze is gebeurd en nu een zaak tegen Caterham aanspannen, maar volgens het team is het niet zo dat het onjuist gehandeld heeft.

“De claims van deze groep ex-medewerkers en hun juridische vertegenwoordigers zijn bezijden de waarheid”, stelt Caterham in haar verklaring. “Ze hebben de feiten op abjecte wijze verdraaid en het team op die manier schade berokkend, dus Caterham zal nu gerechtelijke stappen zetten tegen al deze personen, met als doel gecompenseerd te worden voor de geleden schade.”

Volgens Caterham is de claim dat haar (ontslagen) personeelsleden niet betaald hebben gekregen over de maand juli niet juist, maar speelt er nog iets anders en dat is het feit dat (veel?) personeel van Caterham F1 er niet daadwerkelijk op de loonlijst staat – of stond – en technisch gezien dus niet voor het Formule 1-team werkt.

“Het personeel van Caterham F1 werkt in realiteit voor een andere onderneming, die als leverancier fungeert van ons Formule 1-team, dus het is niet correct om te stellen dat deze mensen door Caterham F1 op straat zijn gezet.”

Wat wat dit betreft wellicht interessant is om op te merken, is dat de nieuwe eigenaren van Caterham F1 ook echt alleen het Formule 1-team hebben overgenomen. De auto-tak, GP2-formatie en andere dochterondernemingen zijn bij de verkoop door Caterham Group-eigenaar Tony Fernandes namelijk niet in nieuwe handen overgegaan, zo werd toen in een verklaring bekend gemaakt.

Update – 13:30: De advocaten van de ontslagen personeelsleden hebben, zo bericht Pitpass, op hun beurt weer van zich laten horen door te stellen dat hun cliënten wel degelijk werknemers waren van het Caterham F1-team, ook al stonden ze officieel onder contract bij Caterham Sports Limited. Volgens de advocaten is Caterham F1 echter de handelsnaam van Caterham Sports Limited.