Marussia-testrijder Maria de Villota verkeert na haar testongeluk van dinsdagochtend in Duxford nog altijd in kritieke toestand. Haar rechteroog kon niet meer worden gered.

De Villota botste dinsdagochtend om nog onduidelijke reden op de laadklep van de vrachtwagen waarmee de bolide naar de landingsbaan was gebracht waarop de rechtelijntest werd uitgevoerd. Marussia liet later op de dag weten dat De Villota bij bewustzijn was en verdere medische tests onderging.

Volgens Carlos Gracia, de voorzitter van de Spaanse automobielfederatie, is haar toestand daarna echter verslechterd. Hij meldt dat ze in kunstmatig coma is gebracht en vanwege een schedelbreuk een spoedoperatie heeft ondergaan.

Na het ongeluk was De Villota enige tijd buiten kennis. Ze is ter plaatse gestabiliseerd en met ‘levensbedreigende verwondingen’ naar het Addenbrookes Hospital in Cambridge gebracht. Later werd gemeld dat haar toestand stabiel was, maar dat ze flinke wonden aan haar hoofd en gezicht heeft. 

Update: Het team van Marussia heeft om 17:00 bekend gemaakt dat De Villota ook na haar operatie vanwege hoofdletsel nog altijd in ‘kritieke maar stabiele toestand’ is, en dat ze helaas ook haar rechteroog verloren heeft.

Daarnaast meldt het team nog dat het de medische specialisten op het vliegveld in Duxford en het ziekenhuis in Addenbrooke’s Hospital erg dankbaar is voor de goede zorgen voor De Villota, terwijl Marussia laat weten dat het alle goede wensen aan het adres van de Spaanse coureur zeer op prijs stelt. Marussia geeft verder aan dat het al een grondig onderzoek naar het ongeluk begonnen is.