Robin Frijns heeft een uitstekende indruk achtergelaten bij Trident Racing tijdens de driedaagse GP2-test in Jerez. De Nederlander dook regelmatig op in de toptien.

Voor Frijns, die afgelopen seizoen kampioen werd in de Formule Renault 3.5 en nu testcoureur bij Sauber is, was het de eerste kennismaking met een GP2-auto. Dat maakt het volgens Trident-teambaas Maurizio Salvadori des te knapper dat hij er direct zo goed bij zat.

“We mogen niet vergeten dat Robin een van  de slechts twee debutanten was tijdens deze test die nog nooit met deze Dallara GP2-auto en Pirelli-banden heeft gereden”, verklaart hij. “Vanaf het begin noteerde hij echter indrukwekkende tijden. Ook gaf hij uitstekende feedback.”

“Iedereen weet dat dit een veeleisende auto is en hoe belangrijk het is om zorgvuldig met de banden om te gaan”, vervolgt Salvadori. “Robin liet meteen zien zich snel te kunnen aanpassen en bevredigende resultaten neer te zetten. Dat getuigt van grote klasse. Onder gelijkwaardige omstandigheden met gebruikte banden behoorde hij telkens tot de snelste coureurs.”

Frijns heeft nog geen racecontract voor 2013. Hij hoopt een zitje te vinden in de GP2 ter aanvulling op zijn testrol bij Sauber. Volgende week staat de volgende test op het programma, van dinsdag tot en met donderdag in Barcelona. Het seizoen start op 22 maart in Maleisië. 

“Ik heb me snel aangepast aan de auto en veel geleerd”, blikt Frijns zelf terug. “Nu is het te hopen dat ik dit jaar in deze klasse kan uitkomen. Mijn manager werkt achter de schermen hard om het voor elkaar te krijgen en ook Sauber verleent haar medewerking. Ik hoop echt dat ik in 2013 in de GP2 kan rijden, ik blijf hopen op steun uit het bedrijfsleven. Deze klasse rijdt in het voorprogramma van de Formule 1 Grands Prix dus dat is erg interessant voor sponsors. We blijven positief en hoop houden dat een bedrijf opstaat om jong talent uit Nederland te steunen.”