Op zijn verjaardag trakteerde Giedo van der Garde zich vrijdag op de pole-position in Monza, maar het meest blij is hij met de zeges die hij zaterdag en zondag behaalde. ,,Pole, twee zeges en de snelste ronde; een fantastisch begin van het seizoen in de Renault World Series”, lacht hij.En Van der Garde heeft alle reden tot lachen. Zoals gezegd scoorde hij vrijdag pole, maar voor de eerste race worden de eerste acht op de startopstelling omgedraaid. Het kon hem weinig schelen.

,,Het ging echt ontzettend goed. Mijn start was redelijk, ik had ietsje wielspin, maar ik ging als vijfde de eerste bocht in. Vervolgens gingen er in de tweede ronde twee voor me van de baan en lag ik derde.”

,,In de tweede helft van de race waren we zoveel sneller dan de rest, dat was echt geweldig. Ik heb uiteindelijk met iets van vijf seconden verschil gewonnen en gezien mijn startpositie is dat echt ontzettend goed.”

Zondag mocht Van der Garde wel 'echt' vanaf pole starten en hoewel hij ook de tweede race in Monza won, ging het minder eenvoudig dan zaterdag. ,,Het was zeker moeilijker dan gisteren”, zei hij na afloop.

“Omdat er aan het begin van de race een safetycar-situatie was, kwam er een herstart, waarbij ik heel laat remde voor de eerste bocht. Daarbij blokkeerde ik mijn beide voorwielen en kreeg ik op beide banden enorme flatspots, waardoor ik erg veel last had van onderstuur in de langzame bochten.”

,,Ik heb daarom echt het absolute maximum moeten geven om de rest voor te blijven, maar het is gelukt en ik ben natuurlijk ontzettend blij!”

Het moge duidelijk zijn dat Van der Garde na het openingsweekend in Italië aan de leiding gaat in het kampioenschap.

KVN