Renger van der Zande blijft een tweede seizoen in de Formule 3 Euroseries. De coureur uit Nijmegen verlengde zijn contract bij Prema en hoopt in 2008 mee te kunnen doen om het kampioenschap.Van der Zande debuteerde vorig jaar in de Euroseries bij Prema, dat een aantal magere jaren achter de rug had. Mede dankzij een overwinning in Spanje eindigde Van der Zande als elfde in het kampioenschap. Dit jaar zijn de ambities hoger.

,,In 2007 heb ik veel geleerd en mijzelf kunnen verbeteren als coureur”, zegt de Nijmegenaar. ,,Er was een aanbieding om GP2 te gaan doen, maar ik wil liever voor de titel in de Euroseries gaan. Bij Prema voel ik me erg thuis en daarom hebben we besloten de samenwerking voort te zetten.”

Van der Zande wordt komend seizoen bijgestaan door een nieuwe engineer. Wilmar Franssen kwam over van Van Amersfoort Racing naar Prema. ,,Ik ben heel blij dat Prema hem wilde aannemen”, aldus de coureur. ,,Hopelijk kunnen we voortborduren op mijn zege in Spanje en in 2008 vaste podiumklanten worden!”

MB