Lada-coureur Jaap van Lagen heeft tijdens de WTCC-races in Brands Hatch geen rol van betekenis kunnen spelen. ,,De auto komt nog teveel vermogen tekort.”Bij de eerste race in het Engelse Brands Hatch kwam Van Lagen niet eens aan de start. ,,Tijdens de warmup ging er een klep kapot en dat konden we niet meer op tijd repareren”, verklaart Van Lagen zijn afwezigheid bij de eerste race.

Gelukkig kreeg Russian Bears, het team dat de Lada van Van Lagen runt, de auto op tijd klaar voor de tweede race. ,,Die moest ik van achteren starten. Ik kwam mijn teamgenoot voorbij, en nog een andere coureur, maar toen was de koek op”, aldus Van Lagen. ,,Het grootste deel van de race heb ik alleen gereden.”

Toch is de coureur uit Wekerom niet ontevreden. ,,We komen topsnelheid tekort, maar daar gaan we aan werken. De auto blijft nu in Engeland en ze gaan bij de tuner een andere uitlaat ontwikkelen en hopelijk de motor nog wat opkietelen. Maar voor de rest ben ik heel tevreden: de balans van de auto is echt goed en de grip ook. Ik kan alleen op de rechte stukken niemand bijhouden."

Van Lagen vervolgt: ,,Zelfs aan een slipstream heb ik niks. Dat is hopelijk binnenkort beter en wie weet wat er dan nog inzit, want het veld zit heel dicht bij elkaar. Mijn snelste ronde was vandaag maar twee seconden langzamer dan de snelste ronde en dat is toch niet verkeerd voor een gozer in een Lada.”

MB