De relatie tussen Fernando Alonso en McLaren gaat niet over rozen. De coureur heeft enkele aanvaringen met zijn team(genoot) gehad en het gerucht gaat nu dat hij twijfelt over het uitdienen van zijn contract.De tweevoudig wereldkampioen is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van McLaren en heeft een contract tot eind 2008, maar de laatste weken komt de relatie steeds meer onder druk te staan. Toen de Spanjaard in Hongarije werd gevraagd of hij zijn contract zou uitdienen, twijfelde hij voor hij de vraag beantwoordde.

Alonso is volgens ingewijden vooral teleurgesteld in de manier waarop McLaren beide coureurs behandelt, namelijk gelijkwaardig. Als tweevoudig kampioen heeft Alonso een streepje voor ten opzichte van rookie Lewis Hamilton, beredeneert Alonso zelf.

Teambaas Ron Dennis wil daar niet aan. ,,We beschikken over twee coureurs met een doorlopend contract. Dat deel van onze overeenkomst zullen wij nakomen en we hopen dat de coureurs hetzelfde zullen doen. Daar staat een contract immers voor. Het is een uitdaging om daarmee om te gaan, maar dat is nu eenmaal mijn werk.”

,,Daarbij moet ik beslissingen nemen in het belang van het team en dan kan het voorkomen dat iemand teleurgesteld is in de besluiten die we nemen. Maar op dit moment kan ik me niet voorstellen dat we onze opstelling in deze wijzigen.”

De teamchef voegt daaraan toe dat uiteindelijk iedereen een keuze heeft als hij of zij niet kan leven met de waarden die bij McLaren gelden, maar herhaalt tegelijkertijd dat het team zich niet anders zal opstellen. ,,Dat dit soort geruchten dan de kop opsteken vind ik onvermijdelijk”, zegt Dennis over de nieuwste geruchten over Alonso's toekomst.

Daar komt bij dat Alonso al enige weken voorzichtig in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Renault, waar hij onder Flavio Briatore zijn twee wereldtitels behaalde. Onlangs besloot Briatore zichzelf en het team meer tijd te geven om de line-up voor 2008 rond te krijgen. Een beslissing wordt rond Monza verwacht.

Een ander gerucht is dat BMW Sauber de situatie rond Alonso nauwlettend volgt en hem mogelijk een aanbieding zal doen als de kans zich voordoet.

KVN