Jean-Eric Vergne is aangesteld als testrijder bij Ferrari. De Fransman, overbodig geworden bij Toro Rosso, zal vooral simulatorwerk gaan verrichten.

Eerder werd Esteban Gutierrez al gepresenteerd als Ferrari-tester. De Mexicaan is derde rijder en dus eerste reserve als Kimi Räikkönen of Sebastian Vettel onverhoopt niet beschikbaar zijn. Vergne hoeft op invalbeurten niet te rekenen, maar krijgt volgens Ferrari wel een belangrijke rol in het ontwikkelingsprogramma van de Scuderia. Pedro de la Rosa, die al sinds jaar en dag het meeste simulatorwerk voor Ferrari doet, verlaat het team.

“Namens het hele team verwelkom ik Jean-Eric, en ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevolle bijdrage kan leveren aan het ontwikkelingswerk van ons Formule 1-team”, zegt Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene. De nieuwbakken teambaas benadrukt dat ook Marc Gene en Davide Rigon nog deel uitmaken van het testteam van Ferrari. Over Raffaele Marciello, die deel uitmaakt van het young driver-programma van Ferrari, rept Arrivabene niet.

Vergne is blij met zijn nieuwe betrekking, die hem vermoedelijk ook de vrijheid geeft om elders te racen aangezien Gutierrez als derde rijder bij alle Grands Prix aanwezig zal zijn. “Het is een grote eer voor Ferrari te mogen werken”, zegt Vergne. “Ik heb twee jaar in de simulator van Red Bull gewerkt en drie seizoenen voor Toro Rosso geracet dus ik denk dat mijn ervaring goed van pas zal komen.” Vergne mikt nog steeds op een zitje in de Indycars en maakte vorige week ook zijn debuut in de Formule E. In dienst van Andretti Autosport maakte Vergne grote indruk door poleposition te pakken in het Uruguayaanse Punta del Este en mee te doen om de overwinning totdat in de laatste ronde zijn wielophanging brak.