Jean-Eric Vergne ziet mogelijkheden om in 2016 terug te keren als Formule 1-coureur. Vergne verloor eind 2014 zijn zitje bij Toro Rosso en is momenteel simulatorcoureur bij Ferrari en actief in de Formule E.

Dat vertelt de Fransman althans aan Current E Insights, een online magazine over de Formule E-klasse waar hij momenteel in uitkomt. In de Formule 1 kwam de coureur uit Pontoise, een voormalige Red Bull-protegé, tot 58 Grands Prix en 51 punten, maar als het aan Vergne zelf ligt, komen daar in de toekomst nog meer races en punten bij.

“Ik zie zeker een kans om terug te keren op de grid”, stelt hij. “Ik denk dat je de Formule 1 als je er twee seizoenen – of meer – tussenuit bent wel als gesloten boek gaan moet zien, maar een afwezigheid van één jaar betekent niet per se einde verhaal”, meent de nog altijd pas 24-jarige coureur.

Vergne houdt zich ondertussen zoals gezegd race-fit door mee te doen aan de Formule E, waarin hij inmiddels vier races heeft gereden, met een tweede plek als beste resultaat. In het kampioenschap bezet Vergne de achtste plek, ondanks dat hij twee wedstrijden heeft gemist. Dat hij door zijn werk als simulatorcoureur voor Ferrari nog altijd een directe link heeft met de Formule 1, doet zijn kansen op een comeback naar eigen zeggen zeker geen kwaad.