Vorig jaar was de kwalificatie nog zijn zwakke plek, maar Jean-Eric Vergne heeft zich op dat vlak flink verbeterd. Hij trainde naar de negende plek.

“Tot nu toe zijn bij elke Grand Prix van dit seizoen mijn kwalificatierondjes perfect geweest”, vindt Vergne. “En dat was nu weer zo. Ik ben echt enorm blij met dit rondje en het doet me veel plezier om in de toptien te staan. De auto is niet makkelijk te besturen in de regen, maar alles viel op zijn plek.”

Vergne hoopt dat de race droog verloopt, omdat de Toro Rosso daar naar zijn zeggen beter op afgestemd is. “In de regen zijn we gewoon minder competitief. Maar het ziet er naar uit dat we een droge race krijgen dus dan moet het vanaf de negende startplaats mogelijk zijn om wat punten te pakken.”

Teamgenoot Daniil Kvyat strandde in Q2, waar hij de dertiende startplaats voor zich opeiste. “Ik ben erg teleurgesteld met dit resultaat”, treurt de Rus . ”Het was heel moeilijk vandaag en hoewel ik alles heb gegeven, kreeg ik het niet voor elkaar om een snellere ronde te rijden. Toch is het vanaf de dertiende plek nog heel goed mogelijk om een goed resultaat neer te zetten, dus daar ga ik mijn best dan maar voor doen.”