Jean-Éric Vergne zal tevreden terugkijken op de Grand Prix van Hongarije. De Fransman reed een poosje tweede, vocht op die positie mooie duels uit en hield tenslotte twee punten over aan de race op de Hungaroring.

De Toro Rosso-coureur heeft zich in ieder geval vermaakt. “Ik ben zeer tevreden over dit, in mijn ogen, mooie weekend”, aldus Vergne. “De race verliep mooi en ik vermaakte mij uitstekend op de tweede plaats. Ik wist dat ik niet de snelheid had om die positie vast te houden. Toch was het een mooi moment.” 

“Natuurlijk had ik wat hoger willen eindigen. De auto moet daarvoor alleen wat beter worden. Ik weet zeker dat dit snel zal gebeuren. Ik heb dus heel veel zin in de tweede helft van dit seizoen.”

Bij teamgenoot Daniil Kvyat ging het wat moeilijker. De Rus eindigde als veertiende. “Ik vond dit een zware race”, zegt hij. “Ik weet niet wat er gebeurde bij de start: mijn motor gaf gewoon de geest. Hierdoor begon ik vanuit de pitstraat. De eerste helft verliep vervolgens niet slecht.”

“Ik probeerde het veld bij te halen, maar inhalen is hier lastig. Omdat ik telkens achter andere wagens zat, sleten mijn banden snel. Jammer dat we de eerste helft van dit seizoen niet op een mooie manier hebben besloten. Ik weet zeker dat we in de tweede helft beter presteren.”