Totdat de racestrategieën van de verschillende teams zich morgen tijdens de race ontvouwen, weet McLaren-teambaas Ron Dennis nog niet hoeveel kans zijn team maakt op de overwinning. De pitstopstrategie zal volgens hem bepalend zijn in de strijd tussen Ferrari en McLaren.,,Ik had liever op pole gestaan maar ik heb alle vertrouwen in onze strategie," vertelde de McLaren-teambaas na afloop van de kwalificatie in het McLaren-motorhome aan de pers.

,,We weten nog niet precies waar we staan ten opzichte van Ferrari. Het zit erg dicht bij elkaar, en het is gemakkelijk om ten koste van alles de eerste startrij te veroveren. Maar als je daar te ver in gaat verlies je de wedstrijd. Vooral hier kun je met te weinig brandstof aan de start je race verknallen.”

Volgens Dennis is het dus nog lang geen uitgemaakte zaak wie de race morgen gaat winnen. ,,Eigenlijk kun je pas echt iets zeggen als je ziet wie er als eerste de pit in moet.”

De eerste pitstop, of eigenlijk het voorkomen dat je eerder dan je rivalen de pit in moet, is volgens Dennis het allerbelangrijkste in Monaco. ,,Als je niet als eerste naar binnen hoeft kun je je strategie aanpassen op die van je concurrent. Vanaf dat moment heb je het initiatief.”

BR