Er zijn verschillende partijen die interesse hebben om het team van Caterham te kopen. Dat stelt Smith & Williamson, de firma die als curator optreedt en een koper voor de renstal zoekt.

Op haar website meldt de firma Smith & Williamson dat er ‘verschillende partijen van goede naam zijn die serieuze interesse hebben om Caterham te kopen’ en dat het in gesprek is met deze partijen die ‘over genoeg financiële middelen beschikken om een Formule 1-team draaiende te houden’.

Smith & Williamson benadrukt dat het de prioriteit heeft de verkoop van het team voor de Grand Prix van Abu Dhabi rond te krijgen, zodat Caterham conform de afspraak met Bernie Ecclestone maar twee wedstrijden hoeft te missen en mee kan doen aan de finalerace op het Yas Marina Circuit.

Mocht het echter niet lukken binnen die tijd een acceptabele overeenkomst te bereiken, dan zal er daarna gezocht blijven worden naar een koper om het team eventueel in 2015 terug op de grid te brengen, zo beklemtoont de curator.

Wel is het in het echter zo dat er door de FIA en FOM afspraken met de curator en Caterham gemaakt zijn over het missen van de huidige race, die van Amerika, en de volgende in Brazilië, maar dat het missen van de slotrace mogelijk toch nog repercussies kan hebben.

Fernandes vs Engavest
Het Caterham Formule 1-team staat te koop omdat een eerdere verkoop door oprichter Tony Fernandes en ‘koper’ Engavest in het water is gevallen, waarbij de financiële problemen van (de losgekoppelde en quasi-onafhankelijke) leverancier Caterham Sports Limited ook een grote rol gespeeld hebben.

Zowel Caterham Sports Limited als het 1Malaysia Racing Team, de officiële licentiehouder die het recht heeft onder de naam Caterham in de Formule 1 te racen, zijn daarna onder curatele gesteld, net zoals bij het rivaliserende achterhoedeteam Marussia is gebeurd.

Marussia en Caterham zijn er dit weekend in Austin allebei niet bij, maar behalve dat er interesse is voor Caterham, zijn er naar verluidt ook partijen die momenteel in onderhandeling zijn om Marussia te kopen.