Krap een week geleden maakte Max Verstappen op verdienstelijke wijze zijn officiële debuut tijdens een Grand Prix-weekend. Dat wil niet zeggen dat de jonge Nederlander zijn verplichtingen in de Formule 3 niet meer serieus neemt.

Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola reed Verstappen namelijk de snelste tijd van de tweedaagse testsessie die daar in voorbereiding op de races dit weekend gehouden wordt. Met zijn 1:36,553 was de aankomend Toro Rosso-coureur een kleine drie tienden van een seconde sneller dan Carlin-coureur Jake Dennis. Verstappens teamgenoot Gustavo Menezes bij Van Amersfoort Racing moest meer dan een halve tel op hem toegeven.

Aankomend weekend staan in Imola de drie races van de tiende ronde van het Europees Kampioenschap Formule 3 op het programma. Verstappen moet dan weer aan de bak in de strijd om het kampioenschap. Zijn achterstand op leider Esteban Ocon bedraagt 77 punten, terwijl er per race 25 punten te verdienen zijn. De testsessie is alvast hoopgevend voor Verstappen, want daarin was hij zijn rivaal met een halve seconde te snel af.

Eerder dit jaar etaleerde Verstappen nog zijn kunnen door in twee opeenvolgende Formule 3-weekenden alle drie de races te winnen. Vooral op de Norisring maakte de Limburger indruk. Op dat korte circuit was hij in de stromende regen meer dan twee seconden per ronde sneller dan zijn concurrenten.