Max Verstappen heeft zijn eerste meters in een Formule 1-auto inmiddels achter de rug en die waren erg nuttig, zo vertelt de jongeling die op het Britse Rockingham alvast wat oefende in een rechte lijn.

In tegenstelling tot wat eerder werd aangenomen zat Verstappen dinsdag op Rockingham niet achter het stuur van een Red Bull RB7 uit 2011, maar was hij in de cockpit gekropen van een in Toro Rosso-kleuren overgespoten Red Bull RB8 uit 2012.

Verstappen kreeg de kans om in de auto te oefenen ter voorbereiding op de demonstraties die hij komend weekend geeft tijdens VKV City Racing in Rotterdam. Op Rockingham reed hij enkele keren heen en weer op het rechte stuk om alvast te wennen aan de bediening van een Formule 1-auto en de procedures die daar bij komen kijken.

“Het was super mooi dat ik alvast kortstondig in kon stappen”, vertelt Verstappen op Verstappen.nl. Nadat de auto op hem was afgesteld, reed de jonge Nederlander zonder problemen weg. “Ik was gewoon rustig en liet de auto niet afslaan.”

Eenmaal aan het rijden, maakte de acceleratie veel indruk op de coureur die in 2015 zijn racedebuut gaat maken voor Toro Rosso: “Bij een Formule 3-auto vlakt de acceleratie na de derde of vierde versnelling af, maar hier kwam geen einde aan.”

Verstappen reed ‘een goed uurtje’ op Rockingham en is blij met de opgedane ervaring. “Er zijn me zaken uitgelegd over de koppeling en het wegrijden en ook over een bepaalde afstelling voor als ik komend weekend over het stratencircuit van Rotterdam rij.”

“We hebben alles gecontroleerd en het is allemaal goed gegaan. Het was gaaf en smaakte naar meer, dus ik zie er naar uit tijdens City Racing een mooie show weg te geven. Ik kom er dankzij het oefenen van dinsdag bovendien goed voorbereid aan en heb er al zin in!”