Max Verstappen is prima begonnen aan het raceweekend in Silverstone. De Nederlander liet zich met de derde en zevende tijd goed van voren zien en heeft vertrouwen in de rest van het weekend.

Max Verstappen mocht zich na de eerste vrije training ‘best of the rest’ noemen, nadat hij zijn Toro Rosso naar een knappe derde tijd had gestuurd, pal achter het Mercedes-duo. Enkele uren later kon hij dat huzarenstukje niet herhalen, maar ook de zevende tijd stemt hem tevreden.

“Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de dag van vandaag, zeker gezien het feit dat ik vandaag voor het eerst met een Formule 1-auto op dit toch wel moeilijke circuit reed. Ik ben gelukkig met de snelheid van de auto en het dagverloop. Natuurlijk valt er nog wel het een en ander te verbeteren, maar in algemene zin zijn we goed uit de startblokken vertrokken”, aldus Verstappen.

Sainz
Teamgenoot Carlos Sainz moest met de vijfde en de negende tijd tot twee keer toe zijn meerdere erkennen in Verstappen, maar daarmee zat ook hij er nog steeds goed bij. Ook Sainz meent dat Toro Rosso terug kan kijken op een geslaagde dag, waarvan hij zelf overigens heeft genoten.

“Silverstone is de mooiste baan waar we tot nu toe zijn geweest, dus ik heb me prima vermaakt vandaag. Ik denk bovendien dat het een redelijke dag was voor ons. We hebben ons programma probleemloos afgewerkt. Daar mogen we tevreden mee zijn, evenals met de snelheid van de auto. Natuurlijk is het nog maar vrijdag, dus we mogen nog niet te hoog van de toren blazen, maar we mikken op Q3 voor zaterdag en een plekje in de top tien voor zondag.”