Max Verstappen heeft zich als dertiende gekwalificeerd voor de race in China, maar denkt dat hij de top tien had kunnen halen. Puur met het tempo van zijn Toro Rosso was volgens de Nederlander niks mis.

“Deze dertiende plek is denk ik geen goede weergave van waar we eigenlijk horen te staan”, zegt Verstappen. “In de derde vrije training zaten we er immers beter bij (Verstappen was daarin negende, red.) en ik geloof ook echt dat ik in de kwalificatie Q3 had kunnen halen. Ik blokkeerde alleen bij het ingaan van bocht zes, waardoor dat niet lukte.”

“Dit maakt ons werk voor zondag er natuurlijk niet makkelijker op, maar ik denk dat we alsnog sterk kunnen zijn in de race. Onze race pace is namelijk goed – en ik ben blij met hoe het team de auto van vrijdag op zaterdag heeft verbeterd – dus ik heb er vertrouwen in dat we weer gewoon mee kunnen doen om de punten”, verklaart de Nederlander.

Sainz
In de andere STR10 deed Verstappens teamgenoot Carlos Sainz het net iets minder goed: de Spanjaard reed een tijd die anderhalve tiende trager was dan die van Verstappen en nestelde zich daarmee op P14.

“We wisten gewoon net dat beetje extra niet te vinden dat we nodig hadden om Q3 te halen”, erkent Sainz, die desondanks net als Verstappen tevreden is over hoe de auto aanvoelt en ook zeker nog kansen ziet voor de race: “Het is dan ook nog altijd ons doel om bij de eerste tien te finishen”, besluit hij strijdvaardig.