Dat hij na zijn botsing met Romain Grosjean in Monaco een gridstraf opgelegd heeft gekregen, betekent nog niet dat Max Verstappen bij de pakken neer zit: hij wil in Canada gewoon weer in de aanval.

Na 64 ronden racen in Monaco crashte Verstappen in de Sainte Devote-bocht uit de baan, na contact met Lotus-rijder Grosjean. Verstappen legde de schuld daarvoor bij Grosjean en doet dat op zijn eigen site nu weer – ‘hij gaf me een brake test’ – maar de Fransman was zich van geen kwaad bewust en kreeg gelijk van de wedstrijdleiding, die Verstappen een gridstraf van vijf posities oplegde voor de aanstaande Grand Prix van Canada.

Op Verstappen.nl en zijn Instagram-pagina laat Verstappen nu weten dat hij in de eerste plaats niet echt last meer heeft van de crash. “Alles zit weer op de juiste plek”, zegt hij met gevoel voor humor, na een bezoek aan de fysiotherapeut. “Ik had maandagochtend wel een stijve nek, maar verder nergens last van. Het heeft minder pijn gedaan dan gedacht”, vertelt de coureur die er naar eigen zeggen weer helemaal ‘klaar voor is’.

De jonge Nederlander mag zijn vizier nu richten op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal. De crash en straf spoken daarbij niet nog door zijn achterhoofd, zo benadrukt hij: “Die dingen gebeuren, dat maakt met alleen maar sterker”, verklaart de Toro Rosso-coureur, die hoopt ‘de volgende keer wel de punten te scoren die we verdienen’, nadat hij in Monaco tot de crash een sterke race reed met enkele knappe inhaalacties.

Dat hij in Canada na de kwalificatie nog wel een gridstraf moet inlossen en de race dus mogelijk van wat verder terug op de grid moet beginnen, doet zeker niet af aan de strijdlust van de zeventienjarige Verstappen: “Ik weet wat me de komende races te doen staat, Canada is eerst al een mooi circuit voor inhaalmanoeuvres!”