Max Verstappen blikt met gemengde gevoelens vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring. Het circuit bevalt de Nederlander goed, maar ligt zijn Toro Rosso volgens hem niet al te best.

“Ik ken deze baan behoorlijk goed”, vertelt Verstappen, die dat dit jaar nog niet vaak heeft kunnen zeggen. “Ik heb er in de Formule 3 geracet en getest en ik vond het erg leuk er met de Formule 3-auto te rijden”, meldt de jonge Nederlander, die vorig jaar voor het team van Van Amersfoort een vijfde en vierde plek behaalde in de eerste twee races van het Formule 3-weekend in Oostenrijk, waarna hij in race drie niet tot scoren kwam.

Of punten er dit jaar in zitten, laat Verstappen in het midden. “Maar de lange rechte stukken zijn niet in ons voordeel”, zegt hij, verwijzend naar de nog altijd niet geweldig competitieve Renault-krachtbron die achterin zijn Toro Rosso ligt en doorgaans minder topsnelheid produceert dan de Mercedes- en Ferrari-motoren waar Toro Rosso’s voornaamste rivalen mee rijden.

Ondanks dat, verheugt Verstappen zich op het raceweekend. “Want het is een old school circuit en dat soort banen bevallen me altijd goed”, meldt Verstappen, die net als rest van zijn team alles zal geven: “Iedereen is er op gebrand zo goed mogelijk te presteren, want dit is immers het thuiscircuit van Red Bull”, weet het talent uit Red Bulls opleidingsprogramma.

Sainz
Wat Toro Rosso in ieder geval moet helpen volgens Verstappens teamgenoot Carlos Sainz, is dat de Red Bull Ring dan misschien niet het meest ideale circuit is voor Toro Rosso, maar het er in theorie beter zou moeten gaan dan tijdens de vorige race, op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada.

Net als Verstappen kent ook Sainz de baan uit de Formule 3. “Maar met een Formule 1-auto wordt het vast een hele andere ervaring”, verwacht de Spanjaard, die zich eveneens op het evenement verheugt: “Want vorig jaar was het blijkbaar een geweldig weekend.”