Max Verstappen ‘debuteert’ tijdens VKV City Racing voor zijn nieuwe team Toro Rosso. De Nederlander gaat op 31 augustus in Rotterdam een demonstratie geven met een Formule 1-auto van het team.

Red Bull-protegé Verstappen, die maandagavond werd aangekondigd als Toro Rosso-coureur voor 2015, gaat op zondag 31 augustus een Toro Rosso de sporen geven tijdens de tiende editie van City Racing, zo heeft de organisatie bekend gemaakt.

Aanvankelijk zou Toro Rosso’s ‘grote broer’ Red Bull Racing een demonstratie geven – net als het illustere Ferrari – maar door de ontwikkelingen omtrent Verstappen is het nu dus Red Bulls opleidingsteam dat met haar jongste aanwinst naar Rotterdam komt.

Met welke Toro Rosso Verstappen zijn eerste Formule 1-kilometers gaat maken, is nog niet bekend. Door de testrestricties in de Formule 1 moet hij echter met een minimaal twee jaar oud exemplaar door de binnenstad van Rotterdam racen.

Verstappen was al eerder aangekondigd als ‘attractie’ voor de jubileumeditie van het evenement, waarvan vader Jos Verstappen dit jaar de zogenaamde sportdirecteur is. Ferrari komt overigens ook nog steeds, met Kimi Räikkönen als coureur.