Eind vorige maand werd bekend dat Jos Verstappen dit jaar samen met Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn voor VM Motorsport uitkomt in de Le Mans Series. Inmiddels heeft hij ook een stoeltje gepast bij het team. Dat gebeurde donderdag op de fabriek in het Gelderse Oosterhout. Verstappen was de eerste van de drie coureurs waarvan een zitje werd geschuimd. En dat gebeurde niet zomaar. Verstappen op zijn persoonlijk website: ,,Qua postuur ben ik de grootste en de breedste. Als mijn stoeltje past, dan passen die andere stoeltjes óók. Daarom zijn ze eerst met die van mij begonnen."

De voormalig Formule 1-coureur moest wel even wennen. ,,Je hebt in deze auto (Porsche RS Spyder, red.) veel meer ruimte dan ik gewend ben. De cockpit van een F1-auto is een stuk krapper.”

Hij voegt daaraan toe: ,,Het passen van dit stoeltje is misschien nog wel belangrijker dan in mijn F1-tijd want de tijd die je in de cockpit doorbrengt, zéker bij de 24-uurs race, is aanmerkelijk langer."

Op 2 maart rijdt Verstappen voor de eerste keer met de Porsche RS Spyder, tijdens een tweedaagse test in het Franse Paul Ricard.

PPB