Max Verstappen heeft de Grand Prix van Singapore rood omcirkeld in zijn agenda. De Nederlander denkt op het Marina Bay Street Circuit goed te kunnen scoren.

“Ik denk dat er in Singapore voor ons de meeste kansen liggen om veel punten te pakken”, zegt Verstappen tegen GP Update. Die inschatting baseert de Toro Rosso-coureur op de karakteristiek van het stratencircuit, waar de topsnelheid van de auto een kleinere rol speelt. Dat komt gezien de relatief zwakke Renault-motor achterin de STR10 goed van pas.

Zo bezien denkt Verstappen ook dat hij het op een aantal andere banen in de tweede seizoenshelft lastiger krijgt. “Op Spa en Monza en in Sotsji wordt het vanwege de lange rechte stukken moelijk”, voorspelt de zeventienjarige coureur. “Maar hopelijk kunnen we ook in al die races punten pakken.”

Tevreden met eerste seizoenshelft

Met puntenfinishes in de races na de zomervakantie zou Verstappen voortborduren op zijn sterke optreden in Hongarije, dat hij met de vierde plaats beloond zag. Een mooie afsluiting van een volgens de Limburger geslaagde eerste seizoenshelft.

“Ik ben heel tevreden”, zegt Verstappen. “Over het algemeen heb ik van de eerste tot de laatste race mooie vooruitgang geboekt, en een paar lekkere inhaalacties gemaakt. En de wedstrijd in Hongarije maakt het natuurlijk allemaal net even specialer. We hadden die vierde plaats nooit verwacht.”

Dat de jongeling met zijn vierde plaats al na tien races meer punten heeft gescoord dan vader Jos (22 tegenover 17), doet hem niet veel. “Je moet wel een eerlijke vergelijking maken”, meent Verstappen. Inderdaad: gedurende het grootste deel van de loopbaan van Verstappen senior waren er maximaal tien punten te verdienen en scoorden boven alleen de eerste zes coureurs. Max: “Als je het zo bekijkt, kom ik niet eens bij hem in de buurt.”