Vandaag begint voor Max Verstappen dan écht zijn vakantie. In Assen verklaarde hij toe te zijn aan een beetje rust, toch ‘offerde’ hij met liefde zijn weekend op voor een aantal demonstratieruns voor de massaal toegestroomde fans.

Op zowel zaterdag als zondag kwam de Limburger in actie op het TT-circuit in Assen. Met een drietal demoruns, spectaculaire donuts en een aantal signeersessies werden de fans op hun wenken bediend. Net als tijdens Italia a Zandvoort eind juni had Verstappen niet over aandacht te klagen. De Gamma Racing Day meldde zelfs een nieuw bezoekersrecord. Op zondag waren er maar liefst 87.500 man. Over twee dagen waren er meer dan 100.000 fans op de been voor het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa.

En dus werden er heel veel selfies gemaakt en deelde Max Verstappen handtekeningen uit op de gekste plaatsen. De coureur in kwestie kan er wel lachen. Ook om de strenge bewaking bij de trailer van Toro Rosso. “Ik vind het mooi hoe de mensen reageren,” zegt de zeventienjarige die niet alleen veel handtekeningen moest uitdelen, maar ook veel complimenten over zijn race in Hongarije in ontvangst kreeg. “Leuk dat het zo veel teweeg heeft gebracht. Zelf kijk ik ook met een tevreden gevoel terug. Ik had immers nooit verwacht vierde te worden.”

Geluid 

Hoewel demonstratiedagen voor Verstappen verplichte kost zijn, zegt hij er echt van te genieten. “Rijden in een F1-auto vind ik altijd leuk. Als je dan ook nog donuts mag draaien, is dat extra mooi.” Het geluid was een bonus voor de fans. Verstappen reed immers in de oude RB7 waar nog een V8 in ligt.

Nadat hij in Drenthe even stoom heeft af kunnen blazen, is hij nu toe aan een welverdiende vakantie. Hoewel hij eerder aangaf dat hij best door had willen racen, geeft hij nu toe toch wel zin te hebben om op vakantie te gaan. Hij gaat met zijn familie naar de zon, maar houdt in het midden waar hij naar toe gaat. “Ik wil natuurlijk wel een beetje rust om me heen”, zegt hij lachend. Maar een luiervakantie zal het niet worden. De trainingsschema’s gaan namelijk gewoon mee.

Op onderstaande video zie je de Nederlander in actie.

https://youtu.be/zMCs2hLkum4