Max Verstappen mag met een dubbele top tien notering terugkijken op een geslaagde eerste trainingsdag in Maleisië. Hij reed bovendien 53 ronden.

De eerste vrije training stond voor Verstappen in het teken van het leren kennen van een voor hem nieuwe baan. Hij deed het naar eigen zeggen dan ook rustig aan, waarmee hij niet kon voorkomen dat hij een lekke band opliep. Meer dan een kleinigheidje was het echter niet. “Het was een redelijk vlekkeloze eerste kennismaking met het circuit”, luidt zijn conclusie dan ook.

“Voor de tweede training voerden we wat wijzigingen door en ik was zeer te spreken over de balans van de auto. “Er is nog ruimte voor verbetering, maar over het algemeen is de dag prima verlopen.”

Sainz
Carlos Sainz verloor in de middag negen posities ten opzichte van zijn klassering eerder die dag (vijfde en veertiende). De Spanjaard wijt dat aan het feit dat hij op het zachtste rubber geen vrije ronde kon rijden. “Gelukkig toonde de andere auto aan wat voor rondetijden er mogelijk zijn”, relativeert hij.

“We hebben sowieso een prima dag achter de rug”, gaat Sainz verder. “De balans en de snelheid van de auto waren meteen goed. Ik ben dan ook positief gestemd over onze kansen dit weekend.”