Max Verstappen is dinsdagavond tijdens het Sportgala door het NOC*NSF uitgeroepen tot ‘Young Talent’ van 2014. De jonge Limburger is erg blij met de prijs en erkenning.

De zeventienjarige Verstappen ‘versloeg’ in de Young Talent-categorie zijn twee concurrenten: mountainbiker Michiel van der Heijden en roeister Ilse Paulis. Het was de bedoeling dat Verstappen, aangezien hij in Engeland is, de Young Talent Award virtueel in ontvangst zou nemen en zo ook een bedankwoordje zou spreken, maar door een slechte verbinding kwam het daar niet van.

In een latere reactie aan Verstappen.nl heeft de jongeling nog wel laten weten zeer in zijn nopjes te zijn door het NOC*NSF tot Young Talent te zijn uitgeroepen: “Het is mooi dat ik de Young Talent Award heb gekregen na mijn sterke seizoen in het Europees Kampioenschap Formule 3 en mijn zege tijdens de Masters op Zandvoort.”

“Wat deze titel extra mooi maakt, is dat de winnaar niet alleen door een vakjury, maar ook door topsporters is gekozen. Dat maakt het voor mij extra waardevol”, vertelt Verstappen, voor wie de Young Talent Award extra motivatie betekent: “Volgend jaar hoop ik als Formule 1-coureur bij Toro Rosso te kunnen laten zien dat ik deze onderscheiding niet voor niets heb gekregen. Daar ga ik mijn best voor doen.”