Dat Scuderia Toro Rosso het seizoen met de oude auto start, klinkt volgens Sebastian Vettel erger dan het is. Misschien is het zelfs wel een voordeel, zegt hij. ,,Een nieuwe auto zorgt soms ook voor allerlei problemen.”Natuurlijk start de Italiaanse renstal niet met een auto waaraan sinds de Grand Prix van Brazilië niets is veranderd, maar geheel nieuw is de bolide waarmee het seizoen wordt aangevangen ook niet. Precies dat speelt de renstal in de kaart, zegt Vettel.

,,Ik vind het helemaal zo verkeerd nog niet om het nieuwe seizoen te beginnen met een auto die ik ken. Bovendien lijkt het erop dat we de betrouwbaarheid eindelijk in orde hebben”, vertelt Vettel in een interview met Formula1.com, de officiële Formule 1-website.

,,We hebben bewezen dat we over materiaal beschikken dat deugt. Met een nieuwe auto is dat telkens maar weer afwachten. Zeker als een auto overhaast wordt ingezet is het risico op allerlei kinderziektes groot”, vervolgt de Toro Rosso-coureur.

Wanneer de STR2B, zoals de interim-auto heet, wordt opgevolgd door de STR3 is nog niet bekend, maar dat zal zeker pas tijdens een Europese Grand Prix zijn. Het is vooral belangrijk dat de nieuwe auto meteen goed functioneert, meent Vettel. ,,Anders lopen wij juist weer achter de feiten aan en dat is niet de bedoeling.”

Eén ding staat wel vast: de STR3 lijkt op de door Adrian Newey ontworpen Red Bull RB4. ,,Klopt”, geeft Vettel toe. ,,Maar meer kan ik er nog niet over zeggen.”

KVN