Het silly season wordt steeds gekker waar het de geruchten omtrent Fernando Alonso aangaat. Welk gerucht in ieder geval naar het rijk der fabelen kan worden verwezen, is een ruil waarbij de Ferrari-coureur en Red Bull-rijder Sebastian Vettel van stoeltje wisselen.

Dat zegt één van de ‘ruilobjecten’ in kwestie, Sebastian Vettel, althans tegen het Duitse Sport Bild. “Ik heb nu al een aantal keer gezegd dat ik voor volgend jaar een contract met Red Bull heb en ik ga er dan ook gewoon vanuit dat ik door ga bij dit team.”

De 27-jarige Duitser benadrukt daarbij tevens dat hij – ondanks dat het na vier kampioenschapsseizoenen op rij in 2014 vooralsnog niet fantastisch gaat – genoeg perspectief en uitdaging ziet bij Red Bull: “Ik wil namelijk graag met dit team terugkeren aan de top.”

Alonso
Red Bull is echter zeker niet het enige team waar Alonso mee in verband is gebracht. De Spanjaard is ook genoemd als kandidaat-coureur van McLaren, Lotus en zelfs Mercedes, terwijl een langer verblijf bij Ferrari natuurlijk ook nog tot de mogelijkheden behoort.

Alonso’s aanblijven bij Ferrari lijkt de laatste weken, ondanks een doorlopend contract, echter wel steeds minder zeker gezien geruchten over ontsnappingsclauses, vermeende frictie met de nieuwe teamleiding en het ontstaan van verschillende kampen in het team.

Volgens berichten uit Italië zou Alonso al aan de top van de Scuderia hebben medegedeeld de renstal te willen verlaten, terwijl ook een gerucht de ronde doet dat Ferrari de coureur zelf zou willen laten gaan na het stuklopen van onderhandelingen over contractverlenging.

Ongeacht hoe het zit tussen Alonso en Ferrari schijnt McLaren – met financiële steun van aanstaande motorpartner Honda – bereid zijn ver te gaan om Alonso binnen te halen en zelfs bereid zijn z’n contract af te kopen, mochten er geen ontsnappingsclausules in staan.

De vraag aangaande een overstap naar McLaren is natuurlijk wel of Alonso terugwil naar het team dat hij eind 2007 – na slechts één seizoen – met ruzie verliet, ook omdat het de laatste jaren niet top is geweest en de Honda-motor een groot vraagteken is.

Een terugkeer naar Lotus (al heette dat team nog Renault toen Alonso er van 2003 t/m 2006 en 2008 t/m 2009 voor reed) is al weersproken door Alonso’s manager Flavio Briatore, terwijl Mercedes-teambaas Toto Wolff al heeft laten weten Alonso niet te willen.

Wat echter wel opvallend is tot slot op te merken, is dat Formule 1-verslaggever Adam Cooper op zijn blog meldt dat Ferrari in Mercedes-coureur Lewis Hamilton de ideale opvolger ziet van Alonso, al denkt Cooper dat Alonso – als hij vertrekt – naar McLaren gaat.