Sebastian Vettel pakte in Maleisië op een haar na de poleposition. De Ferrari-coureur maakte het verrassend spannend in Q3, nadat teamgenoot Kimi Räikkönen al in Q2 werd uitgeschakeld.

Vettels laatste vliegende rondje op het opdrogende circuit van Sepang was slechts 0.074 trager dan de eerste tijd van Lewis Hamilton. Wel was Vettel eerder klaar dan Hamilton, die nadat Vettel over de streep was gekomen nog aan een rondje bezig was en in theorie nog sneller had kunnen gaan, maar dat in praktijk niet deed. Toch is de geringe marge hoopgevend, erkent Vettel. “Want wie weet wat er in de race kan gebeuren, zeker als het regent.”

“Tijdens de trainingen zag onze pace gedurende lange runs er bovendien goed uit”, vervolgt Vettel, die verrassingen dus zeker niet bij voorbaat wil uitsluiten, terwijl hij tot slot aangeeft zeer gelukkig te zijn met hoe de kwalificatie voor hem verliep: “Het was een interessante sessie. De auto deed het zowel op een droge als natte baan goed”, zo noemt hij nog een punt op dat Ferrari morgen mogelijk goed van pas kan komen.

Räikkönen
Waar Vettel imponeerde met een tweede tijd, daar komt teammakker Kimi Räikkönen – zeker aangezien hij in de vrije trainingen aan Vettel gewaagd was – er bekaaid vanaf met een elfde startplek. Hij vond zijn Waterloo in Q2, doordat hij voor de regen met bakken uit de hemel viel al kopje onder was gegaan in het gedrang toen iedereen nog even snel op een droge baan een goed rondje probeerde af te draaien.

“Balen, maar het hoort erbij. Wij hebben het gewoon verkeerd aangepakt. We hadden eerder de baan op moeten gaan”, legt hij de vinger op de zere plek, waarbij hij over ‘een gemiste kans’ spreekt: “Want qua tempo zitten we er hier goed bij”, weet de Fin, voor wie voor zondag alles natuurlijk nog lang niet verloren is, zeker aangezien hij ‘prima te spreken is over hoe de auto het hier doet’.