Sebastian Vettel reed vanmiddag in Abu Dhabi zijn allerlaatste kwalificatie voor Red Bull Racing. Dat hij daarbij niet verder kwam dan de zesde plaats, stemt de Duitser niet geheel tevreden.

“Ik ben niet zo blij met mijn resultaat”, meldt Vettel na afloop. “In de laatste kwalificatie voor het team had ik graag wat meer laten zien.” Dat er niet meer in zat, kwam volgens de viervoudig wereldkampioen door de banden. “Ik had meteen in de gaten dat we met de super softs niet het gripniveau konden halen waar we vanmorgen en gisteren op zaten. In Q3 ging ik op gebruikte banden de baan op, en het leek even alsof dat werkte. Helaas mocht het niet zo zijn.”

Vorig jaar reed Vettel in Abu Dhabi met dertig seconden voorsprong naar de overwinning toe, maar dat zal dit jaar een stuk moeilijker worden. Alleen op de Williams-bolides bedraagt zijn achterstand al bijna een seconde; op polesitter Nico Rosberg moet Vettel zelfs anderhalve seconde toegeven. Het maakt de race er niet minder bijzonder op voor hem: “Het wordt emotioneel morgen. Toen ik vandaag instapte, speelden mijn emoties al op.”

Ricciardo

Daniel Ricciardo sluit de kwalificatie een stuk tevredener af. De Australiër klopt zijn Duitse teamgenoot opnieuw, en nestelt zich vlak achter Felipe Massa op P5. “Na de derde vrije training wist ik dat er werk aan de winkel was, maar ook dat de dalende temperatuur goed voor onze auto zou zijn.” Dat bleek inderdaad het geval, tot vreugde van Ricciardo: “We zaten dicht bij de Williams en net eens zo ver van de Mercedessen. Zo blij als tijdens de kwalificatie, was ik dit weekend nog niet.”