“Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes vormen het sterkste rijdersduo in de Formule 1.” Dat is de mening van Sebastian Vettel, die samen met Mark Webber een rijderskoppel vormt bij Red Bull.

In interview met de Duitse krant Bild wordt Vettel gevraagd naar wie hij denkt dat momenteel als tweetal het sterkste rijdersduo in de Formule 1 vormen, en de drievoudig wereldkampioen wijst daarbij naar zijn rivalen van Mercedes.

“Ik denk dat Mercedes met Hamilton en Rosberg op het moment het sterkste rijderskoppel in de sport heeft”, zegt Vettel. “Die twee werken namelijk goed samen, maar zetten elkaar tegelijkertijd ook flink onder druk.”

Over zijn eigen samenwerking met Mark Webber, met wie hij nogal eens (openlijk) overhoop heeft gelegen, zegt Vettel het volgende: “Er wordt vaak aangenomen dat we elkaar niet kunnen uitstaan, maar buitenstaanders kunnen daar helemaal niet over oordelen. Onze verstandhouding is namelijk heel professioneel.”

Volgens Vettel is het ook niet erg als teamgenoten elkaar niet heel erg mogen, ‘zolang ze maar op één lijn zitten’. “Anders krijg je wel problemen”, meent de Duitser, volgens wie ‘van echte haat tussen teamgenoten meestal geen sprake is’.

Vettel krijgt volgend jaar zoals bekend een nieuwe teamgenoot bij Red Bull, aangezien Mark Webber de Formule 1 na dit jaar verlaat. Over zijn kandidaat-teamgenoten Daniel Ricciardo en Kimi Räikkönen heeft Vettel eerder al gezegd dat hij het prima met ze kan vinden, maar over die andere vermeende Red Bull-kandidaat, Fernando Alonso, kan Vettel naar eigen zeggen geen uitspraken doen: “Ik ken hem namelijk niet persoonlijk. Ik kan dus ook niet beoordelen of hij een goede teamspeler is.”