Sebastian Vettel weet na de eerste twee vrije trainingen in Monte Carlo eigenlijk niet waar hij precies aan toe is. De Ferrari-coureur hoopt het Mercedes-duo echter dichter te kunnen naderen in het Prinsdom.

Ferrari wist Mercedes, nadat de Duits-Engelse formatie de seizoensopener in Australië had gedomineerd, te kloppen in Maleisië en onder druk te zetten in China en Bahrein, maar Spanje was Mercedes weer een stuk sterker. Wat hij van het komende weekend kan verwachten, vindt Vettel dan ook moeilijk in te schatten na de door regen half verloren openingsdag in Monaco.

“Ik denk dat we zaterdag pas een beter beeld krijgen van waar we in verhouding tot Mercedes staan op dit circuit. Door het karakter van deze baan, denk ik dat de onderlinge verliggen tussen iedereen sowieso een stuk kleiner zijn, maar ik zou het gat met Mercedes graag nog verder willen dichten dan dat”, zo benadrukt Vettel, die tijdens de eerste twee trainingen achtereenvolgens een vierde en derde tijd reed.

In de andere Ferrari was Kimi Räikkönen achtste in VT1, waarop hij en vierde tijd liet noteren in de middagsessie. “De auto voelde redelijk oké aan”, vertelt de Fin. “Er waren wel wat kleine dingetjes, maar die hebben vooral te maken met de banden. Het is moelijk die hier op temperatuur te krijgen, al is het ook weer geen onmogelijke taak. Wel zou het fijn geweest zijn als we de supersofts hadden kunnen testen, maar door de regen lukte dat niet.”

“Ik ga er hoe dan ook vanuit dat het met de superzachte banden wel goed zit. Iedereen zit bovendien in hetzelfde schuitje en ik denk dat wij er gezien de omstandigheden alsnog het beste van hebben gemaakt vandaag.”.”