Sebastian Vettel heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein laten zien dat Mercedes morgen nog een hele kluif aan hem zal hebben. Daar is de Ferrari-coureur maar wat blij mee.

“Ik ben heel blij met mijn tweede plaats”, vertelt Vettel bij de persconferentie na afloop van de kwalificatie. Het goede resultaat kwam niet vanzelf, legt hij uit. “Het was een moeilijke sessie. In het begin miste ik het ritme uit de trainingen. Maar daarna voelde ik me steeds beter in de auto. Ik kon meer en meer pushen.”

Vettel, die morgen met een teleurgestelde Nico Rosberg achter zich aan de race begint, hoopt dat hij in de race weer serieus mee kan doen om de overwinning. “Ik ben blij met de eerste startrij, en nu is het hopen dat ik morgen goed weg kom en daarna een goede race heb. Misschien kunnen we tijdens de wedstrijd weer wat dichterbij komen aan Mercedes.”

Kimi Räikkönen start als vierde, achter zijn teamgenoot en de beide Mercedessen, en dat laatste zit hem toch een beetje dwars. “Ik moet bij de start voorbij Rosberg zien te komen, dat zou mijn race al een heel stuk makkelijker maken”, zo legt de Fin zijn doelstellingen uit. “Maar dat ik niet verder naar voren sta, kan ik alleen mezelf aanrekenen. Het circuit bood meer grip dan ik op basis van de trainingen had verwacht, maar ik durfde er niet volledig op te vertrouwen dat die grip er in elke bocht was. Daarom heb ik misschien wat te voorzichtig gereden.”