Sebastian Vettel baalt van de fout die in Mexico einde race voor hem betekende. Dat hij toen hij crashte al kansloos was voor een topklassering, valt niemand echter aan te rekenen volgens de Duitser.

Vettel beklaagde zich direct na de start, waarbij hij door contact van achter met Red Bull-coureur Daniel Ricciardo een lekke band opliep, aanvankelijk nog over de boordradio over de Australiër. Na afloop komt hij daar tegenover de BBC echter op terug.

“Daniel probeerde binnendoor te komen, maar zat te ver weg. Hij zat nog niet eens echt naast me toen ik hem op het laatste moment zag en nog ruimte wilde maken, maar toen was het al te laat”, memoreert de Ferrari-coureur, die zijn voormalige teamgenoot dus niks aanrekent: “Dit is niet iets dat je expres doet. Ik neem het hem niet kwalijk, al is het niet fijn als zoiets in de eerste bocht gebeurt.”

Anders dan ‘niet fijn’ valt ook de rest van Vettels race niet te omschrijven. Na een vroege eerste stop, maakte hij een fout waardoor hij een flat spot op één van zijn banden had. Het tempo was daarna weg, tot aan stop twee. Na stop twee ging Vettel snel rond, maar ook weer in de fout. In ronde vijftig spinde hij van de baan en was het einde verhaal nadat hij met een plof in de tecpro-muur eindigde.

“Dat was mijn eigen fout. Ik ben er niet bepaald trots op”, geeft hij toe, waarbij hij aangeeft dat dit ook komt omdat hij weet dat er een goed resultaat in had gezeten: “Qua pace zaten we immers dicht bij Mercedes”, stelt Vettel, die denkt dat het onder meer verkeerd ging omdat hij en Ferrari te graag wilden en ‘de boel geforceerd hebben’.

Räikkönen
Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen haalde de finish ook niet. De Fin viel na 21 ronden uit met een gebroken achterwielophanging, na een botsing met zijn landgenoot Valtteri Bottas, die hij twee races geleden in Sotsji ook al tegenkwam met een botsing als gevolg.

Räikkönen reageerde na de race in Rusland gelaten en dat is ook nu weer zo. “De meningen zullen vast verschillen over wie er schuldig was. We raakten elkaar hoe dan ook en dat betekende einde race voor mij. Het is niet anders, zo gaat het in de autosport. Het was een slecht eind aan een slecht weekend voor ons als team.”