Ferrari-coureur Sebastian Vettel ziet zichzelf nog altijd als titelkandidaat, ondanks dat Mercedes in Spanje een grotere voorsprong op de Scuderia leek te hebben dan in de vier voorgaande races.

“Ik denk zeker dat ik nog mee doe om het kampioenschap”, stelt Vettel, die derde in de tussenstand staat, op 31 punten van lijstaanvoerder Lewis Hamilton. “Het is duidelijk dat Mercedes de favoriet is, maar wij verbeteren onze auto continu en hebben onze achterstand al meer teruggebracht dan de andere teams is gelukt.”

Dat Ferrari’s achterstand op Mercedes in Spanje – ondanks een omvangrijk updatepakket – groter was dan in de vier races daarvoor, doet daar volgens Vettel niet aan af: “Ik denk niet dat de race in Barcelona een realistisch beeld van de verhoudingen gaf. Als je wil zien hoe het er echt voor staat, moet je het gemiddelde van de eerste vijf races nemen en zul je zien dat we op bepaalde circuits meer competitief zijn dan op andere banen.”

Vettel erkent wel dat Ferrari snel iets serieus terug moet doen, wil hij daadwerkelijk de rest van het jaar met Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg om de titel kunnen vechten. De Duitser vertrouwt er echter op dat Ferrari daartoe in staat is: “We doen er alles aan om ze zo snel mogelijk een slag toe te brengen.”

“De updates die we in Spanje hebben gebracht, zijn volgens mij al een stap in de goede richting, ondanks dat het er wat minder ging. Volgens mij valt dat echter te verklaren doordat het circuit ons niet lag, of doordat de omstandigheden juist precies goed waren voor Mercedes. Gemiddeld gezien zitten we zoals gezegd namelijk dichter bij ze in de buurt en ik denk ook dat we ze het leven over twee weken in Monaco weer lastiger kunnen maken.”

Rosberg
Behalve dat Vettel denkt nog volop mee te doen om de titel, is Hamiltons Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg na zijn zege in Spanje ‘helemaal terug’. Dat denkt Mercedes-topman Niki Lauda althans, die in gesprek met Motorsport.com aangeeft dat hij blij is dat Rosberg na een wat mindere seizoensstart wat terug heeft gedaan met zijn eerste zege van het jaar.

Rosberg zelf wil nog niet echt aan de titelstrijd denken – ‘want het is nog vroeg in het seizoen’ – al denkt hij juist wél dat Mercedes haar voorsprong op Ferrari wel degelijk heeft vergroot. “Het was verrassend om te zien dat het gat naar Ferrari in Spanje veel groter was dan in Maleisië, China en Bahrein. Ik denk dat we deze ronde van de ontwikkelingswedloop hebben gewonnen van Ferrari en dat is een belangrijk signaal voor de rest van het jaar.”