Voor velen kwam de poleposition van Sebastian Vettel als een verrassing, maar de Red Bull-coureur zelf had er vooraf al vertrouwen in dat het hem zou lukken de snelste tijd te rijden.

 

Nadat Vettel in China niet eens aan het derde en beslissende deel van de kwalificatie toekwam, hadden weinigen op de regerend wereldkampioen gerekend als kanshebber voor poleposition in Bahrein. Onterecht, stelt Vettel na afloop van de kwalificatie.

 

“Ik wist dat de auto goed genoeg was voor pole, maar het kwam er dit weekend tot nu toe nog niet helemaal uit”, aldus Vettel. “Alles moest kloppen en mijn laatste rondje was perfect.”

 

In de eerste twee delen van de kwalificatie leek het er nog niet op dat Vettel zou meedingen naar pole. “Dat klopt, in Q1 en Q2 had ik net niet dat foutloze rondje te pakken dat ik nodig had. Laten we maar zeggen dat ik die bewaard heb voor Q3. Daar ging alles goed, elke bocht was raak en de auto was perfect. Daarom ben ik enorm blij dat ik mijn team heb kunnen belonen met poleposition.”