Dat Sebastian Vettel nog niet de geweldenaar is die hij de laatste jaren was en het zwaar heeft in de teamstrijd met Daniel Ricciardo, heeft volgens Vettel een duidelijke oorzaak: “Ik worstel met de auto.”

“Het gaat inderdaad nog niet zo goed als ik zou willen”, erkent de titelverdediger, die momenteel vijfde staat in het kampioenschap, in interview met Formula1.com. “Dat komt omdat ik met de auto worstel, en dat is niet iets dat zomaar op te lossen is”, zegt hij.

“Soms denk ik iets gevonden te hebben en een stap vooruit te zetten, maar dan is er weer iets anders waardoor we ook gelijk weer een stap terug doen”, zo legt de Red Bull-coureur dat uit, waarbij hij uiteraard benadrukt dat hij hoopt ‘in de komende races vooral stappen in de juiste richting’ te kunnen zetten.

Vettel benadrukt verder dat hij vooral ongelukkig is met de situatie waarin zijn team Red Bull zit en wel weet hoe dat komt, doelend op de problemen met de Renault-motor die achterin zijn bolide ligt.

De Duitser weet echter ook dat ‘het seizoen nog lang niet voorbij is’. “We zitten in een lastige situatie, want we lijken Mercedes vooralsnog niet bij te kunnen halen, maar het jaar is nog lang. Alles is dus nog mogelijk en de waarheid is dat we een geweldige bolide hebben, maar er nu voor moeten zorgen dat we gestaag vooruitgang maken en meer vermogen uit onze motor weten te krijgen.”