Een zesde startplaats voor zijn thuisrace van morgen stemt titelverdediger Sebastian Vettel niet heel vrolijk. Zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo deed het één plaatsje beter en is wel vrij content.

“Er waren wat andere jongens die steeds sneller werden naarmate ze meer reden en het circuit meer grip gaf, maar wij blijven rond deze rondetijden hangen”, geeft Vettel te verstaan aan de verzamelde pers.

Vettel werd door teamgenoot Ricciardo met een verschil van drie tienden verslagen en erkent dat hij het, nadat het ‘de hele kwalificatie stuivertje wisselen was’, in zijn laatste run ‘gewoon niet voor elkaar kreeg’.

Ondanks dat hij niet heel happy is, acht Vettel zich niet kansloos wat betreft de strijd om de ereplaatsen in de race van zondag. “Vanaf deze startplaats is het podium nog binnen bereik en met onze pace zit het volgens mij wel goed”, haalt hij aan.

“Het inhalen van door Mercedes aangedreven auto’s blijft natuurlijk lastig, maar het kan wel eens een race met veel pitstops worden waarin van alles kan gebeuren”, aldus de coureur uit het nabij gelegen Heppenheim.

Ricciardo
Met zijn vijfde plaats is ook Ricciardo niet honderd procent tevreden, maar hij steekt een vrolijker figuur af dan Vettel. “Want het rondje dat ik uiteindelijk reed was in mijn optiek best goed”, verklaart eerstgenoemde.

“Ik had zelfs gedacht er rond de derde plek mee te staan, aangezien ik er vanuit ging dat we achter Mercedes best of the rest zouden zijn, maar de Williamsen waren vandaag heel sterk en ook Kevin Magnussen wist zich er nog tussen te werken in zijn McLaren.”

Vooruitblikkend op de race meldt Ricciardo dat hij denkt dat het weer wel eens een rol kan spelen. “Als het gaat regenen, gaat het ook hard regenen, dus dat het kan wel eens een leuke wedstrijd worden.”