Sebastian Vettel heeft zijn periode bij Red Bull op teleurstellende wijze afgesloten, met een achtste plek. Vettels teamgenoot Daniel Ricciardo deed het beter in Abu Dhabi: de Australiër werd vierde.

Vettel had gehoopt nog als vierde in het WK te eindigen, maar door de achtste plek op het Yas Marina Circuit is die klassering buiten bereik gebleven. Wat zijn race zelf betreft, kan hij duidelijk zijn: “Ik ben er niet tevreden mee”, verklaart de Duitser tegenover de pers uit zijn thuisland.

“Gelijk vanaf het begin liep het al stroef, tussen al het verkeer in”, verzucht de coureur die door de diskwalificatie van Red Bull na de kwalificatie vanuit de pits moest beginnen. “De snelheid zat er niet geweldig in en ik heb meer of minder vast gezeten achter andere deelnemers.”

Aangezien Ricciardo ook vanuit de pits begon en zich verder wist op te werken, moet Vettel erkennen dat er ‘vermoedelijk meer in had gezeten dan dit’. “Maar het is niet gelukt dat er ook daadwerkelijk uit te halen. Deze race verliep niet zoals ik me had voorgesteld”, moppert hij.

Dat zijn laatste race voor Red Bull zo uitpakte, is teleurstellend, maar Vettel kan er ook weer niet te erg mee zitten: “Want het is niet zo dat ik pas vanochtend bekend heb gemaakt te vertrekken”, vertelt de coureur die naar Ferrari gaat. “Dat was al wel een paar weken bekend.”

“We hebben dus ook al gedag tegen elkaar kunnen zeggen, terwijl ik bovendien ook niet van de aardbodem verdwijn. Ik zal de mensen van Red Bull alsnog vaak genoeg tegen komen”, aldus de viervoudig wereldkampioen die voor hij voor Ferrari aan de slag gaat eerst van een vakantie gaat genieten.

Ricciardo
Teammakker Ricciardo noemt zijn vierde stek ondertussen ‘werkelijk het hoogst haalbare’. “Ik ben dan ook tevreden”, meldt hij. “Als je vanuit de pits moet beginnen, is een resultaat als dit zo ongeveer het maximale, zeker aangezien onze race vlekkeloos verliep.”

“Ik durf zelfs wel te zeggen dat we onze wedstrijd nagenoeg perfect hebben ingedeeld. We konden mensen inhalen wanneer dat nodig was en wisten de snelheid op te voeren op de momenten dat daar mogelijkheid toe bestond”, zo prijst de nummer drie uit het WK zich gelukkig.