Sebastian Vettel begon de Grand Prix van Hongarije als tweede en het zag er – voor de verandering dit jaar – eens goed voor hem uit, totdat de safety car zijn race verpestte en hij ook zelf nog een fout maakte.

“De safety car kwam voor mij op het verkeerde moment op de baan. Ik was toen net voorbij de pits en dat was een groot nadeel. Daarna werkte mijn ERS niet bij de herstart, zodat ik het puur met het gewone motorvermogen moest doen en prompt twee plaatsen verloor”, zo stipt de Duitser in gesprek met RTL aan waar het voor hem verkeerd ging.

Vettel maakte later in de race ook zelf nog een fout, met een spectaculaire spin bij het opkomen van start/finish – waarbij hij maar nét een grote klap wist te voorkomen – tot gevolg. “Ik vocht met een Mercedes en wilde hem achter me houden, waardoor ik vroeger op het gas ging, wat dus te vroeg was”, analyseert Vettel zijn near miss haast schouderophalend. “Want het heeft denk ik niet veel gekost”, verklaart hij. “Ik denk dat ik zonder de spin hoogstens één plaats hoger had kunnen eindigen.”

Zodoende werd het geen zesde, maar zevende plek voor Vettel, die laat weten wel aan de zomerstop toe te zijn. “Ik denk dat wij van Red Bull de pauze allemaal goed kunnen gebruiken. Het is een zware eerste seizoenshelft geweest”, verzucht de nummer zes uit het WK.