Vorig jaar stond de Red Bull RB3 om de haverklap met pech langs de weg en Sebastian Vettel weet nu ook hoe dat voelt. Desondanks kwalificeerde de Duitser zich in de toptien. ,,Op zich was het best een goede sessie.” Vettel was misschien wel de grootste verrassing tijdens de kwalificatie door in de tweede sessie doodleuk de zesde tijd te rijden. Wie weet wat er allemaal mogelijk was geweest als er zich geen olielek had voorgedaan.

Terwijl zijn eerste snelle ronde in Q3 er al bijna opzat, vertelde zijn engineer hem over de radio toch de wagen de pitstraat in te sturen. ,,We kunnen er niks aan doen. Er is een olielek aan de achterkant en we weten allemaal hoe dat komt…”

Ook een tot STR2 omgetoverde RB3 is dus niet de meest betrouwbare bolide van het veld. ,,Zonde”, reageert Vettel. ,,Nu houd ik er toch een dubbel gevoel aan over omdat het zo lekker ging in Q2. Hoe dan ook, dan maar aanvallen in de race morgen.”

Bij Sébastien Bourdais liep het een stuk minder. De Fransman had al aangegeven dat de kwalificatie voorlopig niet z'n sterkste punt zou zijn en die inschatting bleek juist. Hij kwam niet verder dan de twintigste tijd.

,,Vanmorgen voelde de auto niet goed aan. Dat kwam omdat we gisteren niet zoveel konden rijden. In de kwalificatie zelf ging het beter”, vindt de Fransman. ,,Mijn eerste run was goed. Daarna ging ik voor een verbetering op zachte banden, maar ik maakte een fout. Daarmee verloor ik teveel tijd.”

KVN