Sebastian Vettel verloor direct bij de start zijn tweede startplaats en maakte daar later in de race geen moment echt aanspraak op. Hij weet dan ook dat er nog veel werk te doen is om te kunnen winnen.

Sebastian Vettel positioneerde zich bij de start naar eigen zeggen om een aanval te plaatsen bij Lewis Hamilton, maar kreeg daar plots te maken met Nico Rosberg. “Ik dacht dat ik vrij aardig van de lijn kwam, maar dat bleek een illusie toen ik Rosberg langzij zag komen”, blikt de Duitser terug op de openingsfase van de race. “Daarna kwam ook Daniel Ricciardo er nog aan.”

“Ik wist Daniel al snel weer te passeren, om vervolgens de jacht te openen op Nico Rosberg. Dat bleek echter niet eenvoudig. Op een gegeven moment zat ik er vlak achter, maar juist toen leek Rosberg weer wat extra snelheid te vinden. De jongens van Mercedes zijn gewoon verschrikkelijk goed op dit moment.”

“Daarna was het een kwestie van de auto over de streep brengen. Dat is gelukt en een podiumplaats is gewoon een goed resultaat. Het is jammer dat Daniel door allerlei problemen niet heeft kunnen scoren vandaag.”