Sebastian Vettel sluit niet uit dat zijn team Ferrari ook in Bahrein mee kan strijden om de overwinning. De Duitser is na de eerste trainingsdag in het woestijnstaatje in een goed humeur.

Door Formule 1-verslaggever Adam Cooper gevraagd of hij denkt dat Ferrari grote concurrent Mercedes weer kan verslaan, antwoordt Vettel bevestigend. “Een overwinning is altijd mogelijk. Het belangrijkst is dat de auto goed voelt, en dat we een goede basis hebben om uit verder te werken.”

De vrijdagtrainingen gaven de ex-wereldkampioen genoeg reden voor optimisme. Vettel beëindigde de eerste sessie als tweede, achter teamgenoot Räikkönen. In de middagtraining behaalde hij de vierde plaats. Het gat met Mercedes was niet al te groot. “Mercedes ligt nog wel een beetje voor”, zegt de Ferrari-coureur. “Maar hoe dichter bij we komen, hoe beter. Het was een goede dag.”

Vettel had in de tweede training nog wel dichter bij de zilveren bolides van Lewis Hamilton en Nico Rosberg kunnen zitten, als hij niet vlak voor het einde van de sessie door haperende remmen in botsing was gekomen met Sergio Pérez. Voor de brokstukken van de voorvleugel van de Ferrari ging de rode vlag uit, zodat Vettel niet meer de kans kreeg op de zachte band een perfect rondje neer te zetten.

“Zonde van de baantijd”, vindt Vettel, maar zorgen over het remprobleem heeft hij niet. “We moeten uitzoeken wat het is en het oplossen. Ik denk niet dat het zo’n groot probleem is. Bovendien hebben we al drie races en alle tests gehad zonder problemen.”

Ondanks alle optimisme blijft Vettel ook realistisch. “Mercedes heeft nog steeds gewoon een sterk pakket, hun voordeel is niet ineens verdwenen”, meent hij. Er is voor de coureur en zijn team dus geen tijd om achterover te leunen: “We gaan vannacht hard werken, en dan zien we morgen weer verder.”

Räikkönen
In de andere SF15-T was Kimi Räikkönen zoals gezegd de snelste man in VT1, terwijl hij ook in VT2 rapper was dan Vettel, met een derde tijd. Zo optimistisch gestemd als zijn teamgenoot, is de Fin echter niet. “Ik heb de rondetijden nog niet bestudeerd, maar volgens mij zijn we hier niet zo snel als we hadden gehoopt. Vooral in de tweede training was de balans ook niet top, maar het gaat morgen vast beter”, zo houdt hij wel vertrouwen.

Na twee mindere kwalificaties op rij, hoopt The Iceman ook dat het nu eens lekker gaat op zaterdag. “Want dan maak je het jezelf een stuk makkelijker voor de race. Of we Mercedes morgen kunnen bedreigen, weet ik niet. Dat is van veel verschillende factoren afhankelijk. We zien wel.”